Tilbage

Når man går i gang med CrossFit bliver man overrasket over alt det man kan, og også alt det man ikke kan endnu! Vi har samlet en række gode råd til dig der gerne vil blive god til CrossFit.

1 . Fortæl din træner, at du er ny

   Hvis alt fra bevægelser til workout-navne er nyt for dig, så er instruktion centralt for at blive bedre. Du kan bedre lære at bevæge dig hensigtsmæssigt, hvis du træner under supervision – og hvis du fortæller træneren at du er ny, skal de nok holde særligt øje med dig.


   2 . Gå stille og roligt i gang med CrossFit

   Gradvis eksponering er den eneste rigtige måde at blive stærk og komme i form. Kroppen skal vænne sig til at du svinger rundt i baren, trækker vægte, og hopper op og ned, som vi gør til CrossFit. Øg derfor langsomt antallet af træninger så kroppen kan følge med.

   Begynd med at træne 1-2 gange om ugen, indtil du har gennemført 25 træninger. Derefter kan du træne 2-3 gange om ugen og når du har trænet mere end 50 gange, kan du godt øge antallet af træninger, hvis du har mod på mere.

   3 . Øg vægten langsomt

   Selvom du glæder dig til at få de store vægtskiver på stangen, så vent til kroppen er klar og teknikken på plads. Øg vægten i øvelserne gradvist – de store personlige rekorder skal nok komme med tiden. Skiverne løber ingen vegne.

   4 . Arbejd med din mobilitet

   CrossFit stiller krav til god led-mobilitet. Hvis du er stiv i ankel- og hofteled og skuldrene ikke er så smidige, kan der være meget fremgang at hente ved at træne din mobilitet. Men kan nemlig have tendens til at kompensere uhensigtsmæssigt, når man ikke er komfortabel i alle crossfit-bevægelser. Overvej at besøge mobility-holdene, hvis du oplever udfordringer med øvelser.

   5 . Lav styrketræning

   Stærke led og muskler har lettere ved at klare hård træning. Der er ofte en styrkedel på de almindelige WODs, men overvej også at deltage på Power WOD, der giver mulighed for at følge et struktureret program. Her kan du langsomt og gradvist øge belastningen – og styrken i hele din krop.

   6 . Teknik før intensitet

   Flotte løft og fejlfrie bevægelser er alfa omega for at undgå skader, så øg først farten og intensiteten i en WOD hvis teknikken er god. Din træner er altid klar til at hjælpe og fejlrette, give gode råd og komme med skaleringer, så du kan gennemføre dagens træning med en flot og god teknik.

   7 . Undgå overbelastning

   Ømme ben 1-3 dage efter en omgang squat er meget normalt, og så længe ømheden mærkes i lår- og ballemusklerne og ikke omkring knæet er alt i skønneste orden. Føler du ømhed eller ubehag i led eller sener efter en træning, kan det være et tegn på, at kroppen er belastet mere end hvad godt er. Skru ned for træningsmængde og intensitet – og undgå øvelser, der fremprovokerer smerter. Det kan være svært at holde igen, når man først har fået blod på tanden, men trænings-resultaterne kommer hurtigere, når du ikke er overbelastet.

   Vi håber du er blevet lidt klogere på hvad der skal til for at komme hurtigere fremad i CFC. Rigtig god træning!