Pictures217

Anne kommer til at stå for "Månedens historie" her på siden og i kan godt glæde jer til en masse gode historier. Den første handler om hendes egen oplevelse med at starte til CrossFit.

God læsning:-)


Live to fight another day – om at starte til Crossfit
Af Anne Deppe

5 måneder. Så lang tid var jeg om at tage mig sammen til at komme til intro-time hos Crossfit Copenhagen. Jeg turde simpelthen ikke, og fordommene var ved at vælte over hinanden for at komme til:

- Der er kun hjernedøde muskelmænd med et tomt ”not bright as a button” blik i øjnene der træner crossfit.

- Hvis der kommer kvinder dernede, er det kun sådan nogle der aldrig ville komme i nærheden af en neglelak og en nederdel, men ville foretrække en håndbajer og en lædervest.

- Man skal være i sindssyg god form for at starte til Crossfit.

- Man kan ikke  vise sig til crossfit når man er sådan en der vejer lidt mere end et gram for meget.

- Man får skader og det handler kun om hvem der kan brøle højest og kan udholde mest smerte, ikke at man får trænet ordentligt.

Alligevel ville det ikke slippe mig, der var et eller andet over det, og efter at have begravet mig selv i undskyldninger for ikke at komme afsted, bookede jeg en tid. Idag har jeg været medlem i knap et år og her er hvad jeg har lært om mine fordomme:

- Det er alle slags mennesker der går til crossfit. Enlige mødre, Reklamefolk, økonomer, kick-boksere, optikere, arbejdsløse, studerende, direktører, selvstændige, designere, journalister, coaches, pædagoger og meget andet. Og den eneste grund til at jeg ved det, er at jeg, på trods af at jeg er en smule menneskesky, har mødt spændende mennesker hver eneste gang jeg har været til træning.

- De kvinder der kommer til crossfit er seje kvinder, høje kvinder, lave kvinder, feminine kvinder, tykke kvinder, tynde kvinder, gule, sorte, hvide og røde kvinder (jeg er i hvert fald rimelig rød i bæret efter en times træning).

- Man kan starte uanset hvilken form man er i, med mindre du vitterligt er lavet af skummetmælk og vingummi. Det der er så snedigt ved denne sport er, at du altid kan blive stærkere lige meget hvad du kommer fra. Faktisk fandt jeg hurtigt ud af, at selvom der er ting jeg slet ikke kan finde ud af endnu, så er der andre ting hvor jeg er utrolig stærkt og hurtig – f.eks øvelser der kræver smidighed eller koordination – hvor nogle af de andre på holdet er mere udfordret end jeg er. Det er en superfed måde at lære sig selv at kende på og opleve sine grænser rykke sig.

- Man kan komme uanset hvad man vejer. Jeg er ikke det tyndeste siv i mosen, og det er en fornøjelse at se at der kommer alle kropsformer man kan forestille sig. Æble, pære, banan, kokosnød, gulerod, ananas og persille.

- Crossfit handler om teknik, stolthed og kvalitet. I starten var jeg utryg omkring det der med at blive rettet på, jeg skulle sgu ikke være sådan en der ikke kunne finde ud af det, lige indtil jeg fandt ud af at man altid kan blive bedre – selv trænerne hjælper hinanden med den rette holdning, det rette løft, den rette vinkel, de ved de altid kan finpudse teknikken endnu mere. Så nu tager jeg imod rettelser og med kyshånd – det gør mig stærkere og dygtigere, og jeg kan se resultaterne når jeg står foran spejlet derhjemme.

Crossfit er ikke bare en sport, det er et livssyn. Det er styrke, det er udholdenhed, det er mentaltræning på højt plan, og samtidig er det livsbekræftende, sjovt og et godt sted at møde nye fantastiske mennesker!

The time is always now – vi ses til CrossFit!

popup